RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як не купити "утопленника": поради щодо придбання автомобіля в США

На аукціонах в США, в тому числі продаються автомобілі, які постраждали від повені. Зазвичай вони мають позначку Water або Flood. Але іноді "утоплениць" пропонують покупцям, не повідомляючи їх про це.

Про те, як розпізнати автомобіль, пошкоджений повінню, розповіли експерти AuctionAuto.

Пошук іржі - найневдаліший спосіб оцінити шкоду від повені, оскільки має пройти якийсь час, щоб вона стала видимою. Дізнатися, що автомобіль потрапив у зону повені, можна декількома способами, зокрема онлайн.

Перед покупкою вживаної машини на аукціоні США необхідно перевірити її за базами даних, використовуючи ідентифікаційний номер автомобіля або VIN. Ви можете почати з таких ресурсів як Carfax та AutoCheck.

Звіт AutoCheck покаже, чи був автомобіль зареєстрований минулого року в окрузі, де Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій (FEMA) фіксувало велике лихо.

Сервіс VINCheck Національного страхового бюро боротьби зі злочинністю (NICB) допоможе виявити інші проблеми на додаток до будь-якої аварійної історії.

Непорядні продавці часто роблять дрібний ремонт, а потім переміщують автомобіль до іншого штату для продажу. Більш витончені шахраї будуть переганяти машини через штати зі слабкими вимогами до Title, щоб "відмити" їхню історію від слідів повені та іншого. Перереєстрація в кількох штатах за короткий час свідчить про те, що продавець намагається приховати негативну інформацію зі свого Title.

Звіти про історію автомобілів від Carfax або Autocheck включають так званий "Title brand", який повідомляє, чи побувало авто в повені, оголошено воно Total Loss або серйозно пошкодженим іншим чином. Title також містить інформацію про те, чи використовувалася машина як поліцейський автомобіль чи таксі.

Читайте також матеріал “Апострофа”: ”Биті, але дешеві: чому українці купують автомобілі зі США”