RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Перевзуття" авто на зимову гуму: важливі поради автомобілісту

Багато сучасних водіїв не завжди серйозно ставляться до заміни літньої гуми на зимову - тим не менш, мала швидкість на літній гумі, повний привід та володіння всіма навичками віртуоза за кермом не врятують у ожеледицю.

У зв'язку з цим автомобілістам варто звернути увагу на низку важливих аспектів, повідомляє ТСН.

Для початку, треба пам'ятати, що за їзду на літній гумі в зимовий період доведеться сплатити штраф у розмірі 340 гривень. За повторне порушення водій потрапляє під адміністративний арешт на 10 місяців, або його позбавляють водійських документів на період від 3 до 6 місяців.

Варто додати, що поліція в Україні має у своєму розпорядженні мобільні пункти перевірки автомобілів – гума має бути зимовою, а висота проектора має бути не менше 1,6 мм.

Якщо ви не хочете витрачати багато грошей на "перевзуття", можна купити вживані колеса. Однак у такому разі варто звертати увагу на такі аспекти:

  • потрібно дивитися на рік випуску гуми - найкраще купувати колеса "молодше" 5 років;
  • обов'язково потрібно перевіряти протектор – його висота має бути якнайвищою. Класичні зимові шини мають висоту 8,5-9,5 мм. Мінімальна висота для того, щоб був сенс купувати колесо – 4,5 мм, але це вже мінімум, щоб вистачило на один сезон;
  • варто оглянути покришку на предмет порізів, гуль, тріщин та бічних латок. У разі виявлення чогось із перерахованого вище варто відмовитися від покупки;
  • необхідно звернути увагу на рівномірність зношування протектора. Якщо ви навіть на око бачите, що один бік більш стертий, ніж інший – це означає, що автомобіль буде тягнути в різні боки.

Раніше експерти давали дієві поради автолюбителям щодо економії пального.