RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​В Україні з'явиться свій суперкар: як виглядає люксове авто, фото

В Україні планують створити вітчизняний суперкар. Концепт електромобіля преміум-класу належить відомому українському автодизайнеру Максиму Шкіндеру, який працює у команді англійського автовиробника McLaren.

Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

Так, українець планує втілити у життя проєкт із конкурентоспроможним дизайном, назвавши електрокар - KRAINA 225. Він буде не комерційним, а суто концептуальним.

Оскільки творці надихалися легендарним літаком АН-225 "Мрія", авто у назві отримало аналогічний номер. Вони прагнули досягнути схожого на цей авіалайнер візуального ефекту. Значну роль відіграла й архітектура Києва, зокрема, музей "НЛО" та готель "Салют", ракети, створені у конструкторському бюро "Південний" у Дніпрі, а також промислові досягнення "АвтоЗАЗу". KRAINA Shooting brake Coupe – це люксовий електромобіль, вказано на сайті проєкту.

"Ми об'єднали зусилля з іншими талановитими фахівцями з України, які працюють за кордоном в автомобільних та IT компаніях, щоб показати, на що здатний колективний розум. Ідеологія KRAINA 225 полягала в тому, щоб об’єднатися як група однодумців у спробі створити український електромобіль з конкурентоспроможним дизайном, який бере натхнення у місцевому промисловому спадку, такому як літаки Антонова та Державне космічне агентство України в Дніпрі", - зазначив дизайнер.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Ілон Маск розкрив цікаві подробиці випуску пікапа Tesla Cybertruck.