RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Якщо зимової гуми мало: що робити, коли авто застрягло у снігу

Під час зимової поїздки за місто, окрім інших необхідних речей, доведеться мати лопату на випадок, якщо доведеться викопувати машину зі снігу. Щоб не потрапити до “снігового полону” найчастіше вистачає нової зимової гуми або повного приводу, але не завжди.

Про це пише “Судово-юридична газета”.

За відсутності ланцюгів протиковзання вибратися зі снігу допоможе буксирний трос, яким слід обернути колеса. Якщо немає і його, можна використати домкрат, що займе більше часу. Важливо встановлювати домкрат тільки на тверду поверхню або поставити запаску під нього. Піднявши машину, засипте яму гілками, дошками, камінням і потім заводьтеся.

Якщо у вас не виявилося і домкрата, залишається використовувати те, що є в автомобілі. Наприклад, мішки з сипучими матеріалами (пісок, гравій або навіть котячий туалет) допоможуть покращити зчеплення з дорогою, якщо покласти їх під колеса.

В крайньому разі доведеться задовольнятися автомобільними килимками для ніг, постеливши їх перед провідними колесами. З килимками трохи складніше, але трапляється, що вони "спрацьовують" у скрутну хвилину.

Раніше ми розповіли, до якої температури потрібно прогрівати двигун автомобіля взимку перед початком руху.