RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Випущений в єдиному екземплярі: раритетний Сhevrolet Сorvette продають за $2 млн

На аукціоні за 2 млн доларів виставили перламутрово-білий родстер Chevrolet Corvette, який був випущений 1957 року в єдиному екземплярі. Автомобіль унікальний ще тим, що він першим примірив позначення Super Sport (SS), що свідчить про суперпотужність і швидкість марки.

Про це повідомляє "За кермом".

Раритетна машина використовувалася, щоб продемонструвати на той час нову технологію упорскування палива Rochester Ramjet, розвиваючи 293 кінські сили. У Chevrolet встановили 4,6-літровий двигун V8.

Крім перламутрового кольору, на автомобіль додали синю смугу як символ гоночних авто цієї марки, замінивши складний дах двома вітровими ковпаками в аерокосмічному стилі.

Американське авто продали партнеру Chevrolet у Мічигані Шерлі Вілсі, після чого воно переходило з одного дилерського центру до іншого. На цьому пригоди родстера не закінчилися, у 60-х роках його продали приватній особі, а потім розбили його внаслідок аварії, через участь у вуличних перегонах на ньому. Його відновили у 1997 році.

Наразі Chevrolet Corvette виставили на аукціоні Mecum із пробігом 7 тисяч км.

Фото: uzr.com.ua

Фото: uzr.com.ua

Фото: uzr.com.ua

Фото: uzr.com.ua

Раніше "Апостроф" писав, що експерти склали рейтинг найкращих сімейних седанів, вартість яких не перевищує 15 тисяч доларів.