RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

​Привезені в Україну авто стануть дорожчими: чому і на скільки

В Україні можуть здорожчати автомобілі через зростання тарифу на розвантаження з морських суден. Вартість такої послуги підвищиться у кілька разів у державному "Морському торговому порт "Чорноморськ".

Про це повідомляють у Всеукраїнській асоціації автомобільних імпортерів та дилерів.

Так, з понеділка, 10 січня, вартість завантаження та вивантаження легковиків у держпорту "Чорноморськ" за одну одиницю транспорту зросла з 18 до 47 доларів.

Як зазначив у коментарі ЗМІ гендиректор ВААІД Олег Назаренко, такі дані наведено без 20% ПДВ. Відтак, сума за вивантаження здорожчає на 59 доларів за один транспортний засіб.

Підвищення ляже на плечі кінцевого покупця машини, адже окремі фірми можуть скористатися здорожчанням послуги як приводом для підняття цін на авто.

У порту рішення про збільшення тарифу не аргументували, і сам посадовець вважає його необґрунтованим.

"Я вважаю, що і $18 за цю послугу - багато. Адже на практиці все вивантаження полягає в тому, що співробітник порту сідає в автомобіль і з'їжджає 20 метрів з порома. У чому тоді причина триразового подорожчання? Навряд чи вона полягає у підвищенні зарплат - я впевнений, що співробітник порту отримує за цю роботу максимум $1. Решта береться просто в кишеню керівниками ДП", - наголосив Назаренко.

Він вбачає тут зловживання монопольним становищем портом "Чорноморськ", який є єдиним в Україні з приймання поромів з легковими авто, тому звертатиметься з відповідною скаргою в Антимонопольний комітет.

Раніше ми писали, що в Україні можна купити круті вживані авто за доступною ціною.