RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Volkswagen відмовився від популярного седана: чим замінять модель з 50-річною історією

Автоконцерн Volkswagen підвів межу під випуском седана Passat, який увійшов до ТОП-8 нових бізнес-седанів і вироблявся майже 50 років – з 1973 року.

Про це повідомляє британське видання Autocar.

Чотиридверний конкурент Ford Mondeo більше не доступний для замовлення, і представник Volkswagen підтвердив, що виробництво було припинено незадовго до Різдва.

Volkswagen Passat Фото: Autocar

Passat покоління B8 продавали з 2014 року і йому на зміну 2023-го мала прийти дев'ята генерація, створена на платформі MQB з більшим акцентом на практичність. Проте за кілька місяців до виходу моделі "на пенсію" Volkswagen вирішив скоротити модельний ряд, залишивши у продажу лише універсал.

Одним із факторів припинення виробництва седана є існування аналогічного фастбека Arteon, який пропонує порівняні рівні внутрішнього простору та аналогічну лінійку двигунів із тісно пов'язаним Passat, хоч і за вищою ціною.

"Апостроф" повідомляв, що експерти назвали найкращі сімейні седани за ціною до 15 тисяч доларів. Рейтинг очолили Volkswagen Passat CC та його американський конкурент Ford Mondeo 4.