RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Toyota розробляє Lunar Cruiser для Місяця та Марса: як виглядатиме

Toyota планує розробити з Японським космічним агентством (JAXA) авто Lunar Cruiser, яке вирушить на Місяць наприкінці 2020-х років. Автокомпанія сподівається, що Lunar Cruiser дозволить людям жити на Місяці до 2040 року.

Про це повідомляє Daily Mail.

Toyota співпрацює з JAXA над створенням апарату для дослідження Місяця щодо можливості заселити супутник Землі до 2044 року, а потім і Марс. Назва їх дітища - Lunar Cruiser, тісно переплітається з позашляховиком цієї автокомпанії Land Cruiser.

Цей ровер, схожий на RV, вміщатиме двох осіб до двох тижнів. Це дозволить їм жити і працювати всередині під час подорожі Місяцем.

Фото: dailymail.co.uk

В основу розробки покладено ідею, що люди їдять, працюють, сплять і спілкуються один з одним безпечно в машинах, це ж вони можуть робити і в космосі.

"Ми розглядаємо космос, як область нашої трансформації, яка відбувається раз на сторіччя. Відправившись у космос, ми зможемо розробити телекомунікації та інші технології, які виявляться корисними для людського життя" , - заявив глава проєкту Lunar Cruiser у Toyota Такао Сато.

На машині прикріплять роботизовану руку для Місячного крейсера від Gitai Japan, яка проведитиме повний огляд і технічне обслуговування.

Фото: dailymail.co.uk

Інженер Toyota Шиничіро Нода заявив, що автомобілі Toyota є майже скрізь, "але йдеться про те, щоб доставити наші машини туди, де ми ніколи не були".

Він також додав, що Місяць може надати цінні ресурси для життя на нашій планеті.

"Надіслати наші машини на Місяць - наша місія", - додав він.

Фото: dailymail.co.uk

Нагадаємо, попит на новий елітний автомобіль Toyota Land Cruiser 300 настільки високий у Японії та світі, що черга на нього розтяглася до 4 років.