RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Не тільки двигун: що ще потрібно прогрівати в авто взимку

У розпал зими водієві як ніколи потрібно бережливо відноситися до свого авто, щоб нічого не вийшло із строю. Це стосується й прогріву машини перед тим, як відправитись на ній кудись. Крім двигуна, також важливо прогрівати АКПП та стійки амортизаторів.

Про це повідомляє Uamotors.

Двигун прогрівають через те, що масло застигає на холоді, тому мастила не вистачає. Поки масло густе, воно не може швидко створити плівку на елементах у моторі. Тому поки ДВЗ не прогрівся, не варто йому давати великих навантажень та зачекати. Автоексперти радять ще восени залити менш в’язке масло, тому що воно прогрівається швидше.

Дизельні двигуни довго набирають температуру. Тому його краще нагрівати вже на ходу, на низьких оборотах. Тобто спочатку рекомендується на декілька хвилин завести мотор ще на парковці, а потім повільно починати рух.

Також фахівці радять купити передпусковий підігрівач, але він пожежонебезпечний, потрібно подбати про його якість.

АКПП

На відміну від механічної коробки передач, з автоматом потрібно бути акуратніше. Краще не прогрівати коробку передач на режимі "Парковка" та "Нейтраль", так буде дуже повільно. Потрібно переставити не надовго на режим "Рух" або “Задній хід”, знаходячись на місці водія для підстрахування. Догрівати ручку можна вже під час їзди, масло дійде до потрібної температури.

Стійки амортизатора

Перші кілометри свого руху варто їхати плавно, акуратно та уникати нерівностей. Тому що холодні стійки погано працюють. Можуть виникнути тріщини, через які буде сочитися масло.

Раніше ми публікували лайфхаки для водіїв, як правильно чистити авто від снігу та льоду.