RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Як правильно чистити авто від снігу та льоду: лайфхаки для водіїв

У зимовий період практично щоранку водії перед поїздкою займаються “зарядкою”, очищаючи свій автомобіль від снігу та кірки льоду, що утворилася на склі.

Як полегшити цю процедуру, розповідає “Апостроф”.

Спосіб 1

Водій сідає в машину, заводить її, "двірниками" очищає можливу ділянку скла і потихеньку виїжджає на дорогу. Сніг, що залишився, з машини здує потоком повітря, що набігає. Однак подібне можливе лише за умови, що на машині лежить легкий сніжок. В інших випадках подібні дії небезпечні, оскільки сніг довгий час закриватиме лобове і бокове скло, а також дзеркала, що може призвести до плачевних наслідків.

Спосіб 2

У разі сильної крижаної кірки на лобовому та боковому склі, а також кузові, можна розчистити ділянки для видимості та обережно почати рухатися у бік найближчої автомийки. Там авто помиють, а разом із цим – зійде сніг та лід. Головне, потім не забути просушити зазори стисненим повітрям.

Спосіб 3

Якщо водій з вечора знає про можливий снігопад, машину можна заздалегідь накрити спеціальним чохлом або поліетиленовою плівкою. Головна умова при цьому: кузов та скло авто повинні бути сухими. В іншому випадку “покривало” може примерзнути до них, створивши серйозну проблему. Якщо ж кузов сухий і вкрита машина була вчасно, ранкове очищення зведеться до акуратного стягування покриття разом зі снігом.

Раніше ми писали, що робити, коли авто застрягло у снігу.