RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Найбільший виробник відмовився від випуску автомобілів на бензині

Автомобільний завод Volkswagen в Цвіккау першим у світі повністю перейшов не випуск електромобілів. Так заявила компанія.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на пресслужбу Volkswagen.

Концерн Volkswagen закінчує виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на підприємстві у місті Цвіккау, що в Східній Німеччині. Тепер його переобладнають під випуск електрокарів.

Представники компанії стверджують, що подібного ще ніхто з виробників не робив, тому що до цього моменту електромобілі запускалися на побудованих з нуля заводах, котрі спочатку були налаштовані на таке виробництво.

Для втілення проєкту концерн вклав 1,2 млрд євро, почавши перепрофілювання ще в 2018 році. Для цього були використані надсучасні технології Industry 4.0. Заявленою потужністю заводу є 300 тис. машин на рік.

Наразі у Цвіккау виробляють 6 електрокарів різних брендів, які входять до концерну Volkswagen: Audi Q4 e-tron і Q4 e-tron Sportback, Cupra Born, лінійка електричних VW - ID.3, ID.4 та ID.5 У компанії заявляють, що завод став найефективнішим підприємством з виробництва електромобілів у Європі.

Завод у Цвіккау функціонує з 1957 року і тоді випускав легендарні седани Трабант. Потім його купив Volkswagen після воз'єднання ФРН та НДР.

Раніше "Апостроф" писав те, що в Україну дозволили пільгове ввезення електрокарів: що відбувається з цінами.