RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Потрібні, але невідомі: три кнопки у салоні авто, про які забувають водії

У сучасних автомобілях є багато розширених функцій, про які до цих пір навіть не мріялося. Часто за їхню активацію або відключення відповідають різні кнопки на панелі приладів. Багато водіїв можуть роками їздити на своїх автомобілях, жодного разу не скориставшись деякими такими кнопками. Але буває і зворотний бік медалі: коли водії навмисно не використовують ті чи інші корисні функції.

Портал Novate назвав топ-3 кнопки на панелі приладів сучасних автомобілів, якими користуються найменше.

1. Auto

Ця кнопка зустрічається на панелі приладів автомобілів, які обладнані системою клімат-контролю. Ця система набагато зручніша за кондиціонер. Вона дозволяє встановити в салоні ту чи іншу постійну температуру, яка підтримуватиметься в автоматичному режимі. Робиться це саме натисканням на кнопку Auto.

2. AM

Цією кнопкою обладнані автомобілі, випущені до 2012 року, де є аудіосистема. У сучасних авто ця кнопка зустрічається набагато рідше. У більшості ситуацій ця функція марна, через що її майже не використовують. Але слід пам'ятати, що в AM діапазоні мовлять багато державних та приватних радіостанцій. У разі будь-яких лих чи подій у регіоні, є сенс переключити систему на AM діапазон, тому що там може транслюватись життєво важлива інформація.

3. Кнопка блокування дверей

Ця кнопка знаходиться не на панелі приладів, а поруч із дверним замком. Багато автомобілів навіть не підозрюють про існування подібних кнопок. Її активація призводить до того, що двері в автомобілі блокуються при спробі відкриття зсередини. Ця функція дуже корисна, якщо ви везете у своїй машині маленьких дітей, які можуть відкрити двері автомобіля випадково. Після активації цієї кнопки двері можна буде відкрити тільки зовні.

Раніше ми також повідомляли про те, що українці стали рідше купувати вживані авто.