RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Як самостійно провести ТО автомобіля та заощадити гроші під час війни: поради водіям

Під час війни особливо важливо мати базові навички обслуговування автомобіля та вміти усувати несерйозні проблеми, оскільки не завжди є можливість та час доїхати до СТО.

Про те, як провести техогляд авто самостійно розповідають експерти "Авто 24".

Рівень усіх рідин

Необхідно перевірити, чи не впав рівень антифризу, гальмівної рідини та рідини підсилювача керма нижче мітки Min на бачку. Також корисно проконтролювати рівень масла у двигуні та коробці. Якщо рівень малий – відновити його.

Витік мастила та рідин

Перевірте всі трубопроводи та агрегати з-під капота та знизу машини на наявність потік. Якщо ви їх помітили, потрібно вирішити, чи усувати проблему негайно, або доки долити рідину, яка підтікає.

Світлотехніка

Для того щоб самостійно перевірити фари, необхідно попросити когось по черзі по команді включати фари, стоп-сигнали, поворотники, задній хід і візуально оцінити їхній стан.

Деталі ходової

Необхідно подивитися, чи немає надривів на гумових шарнірах. Якщо вони є – треба замінити їх. Перевірте, чи є пошкодження на шинах. На амортизаторах допускається лише невелике запотівання. Гальмівні колодки дискових гальм повинні мати запас фрикційного шару щонайменше 4-5 мм. Раз на кілька років слід знімати барабани для контролю барабанних механізмів.

Робота обладнання

Перевіряти потрібно педалі, кермо, селектор трансмісії, перемикачі електроустаткування. Все обладнання має працювати справно, без скрипу та заїдань.

Раніше ми писали, що під час війни для водіїв запровадили кілька важливих нових правил.