RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Будемо стріляти очима за кермом: Hyundai вводить передову систему сканування сітківки

Майбутнє поряд: корейський бренд Hyundai хоче впровадити у системи автомобільної безпеки сканер сітківки ока.

Про це повідомило видання The Drive.

Автовиробник уже подав патент на систему у відповідні органи США. Біометрична ідентифікація дозволить уберегти транспорт від викрадення та розширить можливості персональних опцій.

Судячи з патенту, систему сканування сітківки використовують для підтвердження особистості водія. Електроніка зможе автономно регулювати умови, за яких відбувається ідентифікація. Наприклад, вона зможе розпізнавати сонцезахисні окуляри на людині. Тоді система попросить зняти їх, а також автоматично коригуватиме освітлення під час сканування або регулювати положення рульового колеса, якщо воно перешкоджає огляду.

Після успішної ідентифікації система розблокує доступ до запуску двигуна та автоматично застосує індивідуальні налаштування. Пам'ять автомобіля може зберігати деякі параметри. Наприклад, положення керма та крісла, налаштування клімат-контролю та медіасупровід.

Сьогодні як один із засобів ідентифікації водіїв Hyundai застосовує сканер відбитка пальця. Ця сучасна система встановлена на деяких моделях марки Genesis.

Це не всі футуристичні інновації корейців. Раніше Hyundai перетворила мінівен на "космічний корабель".