RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Завозять все, что хочеш": українці ринулися в Європі за подешевшими "євробляхами"

Через тимчасове скасування мита на українсько-польському кордоні вишикувалися величезні черги з автомобілів на єврономерах. Українці ввозять транспорт без розбору.

Про це йдеться у ТСН.

Люди у черзі розповідають про те, що у черзі можна побачити транспорт на будь-який смак та гаманець, є як бідні, так і багаті. Деякі українці розповідають, що без нововведення не змогли б дозволити собі автомобіль ще дуже довго.

У відділі митного оформлення кажуть, що машини ввозяться переважно бюджетні, є навіть биті.

"Оформлення одного автомобіля в середньому займає близько години. Зазвичай оформляються транспортні засоби в ціновому діапазоні від двох до п'яти тисяч євро. Є, звичайно, дорогі автомобілі, але їх дуже мало", - розповідає начальник відділу митного оформлення Андрій Бойцун.

З 5 квітня, коли закон про відміну мита на імпортні товари, куди входять і автомобілі, набув чинності – у Львівську область ввезли близько півтори тисячі машин з іноземною реєстрацією – це легковики, мікроавтобуси, вантажівки, мотоцикли та причепи.

"Здавалося, через такий закон бюджет навпаки не стримає кошти, але експерти пояснюють у чому логіка. дає поштовх економіці та економіка оживає", - розповів адвокат громадської організації "Авто євро сила" Іван Казачук.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав, як працює нульове розмитнення на прикладі дизельного Mercedes-Benz C180 CDI 2012 випуску, який першим був ввезений в Україну за цими правилами 9 квітня.