RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Скасування "нульового" розмитнення євроблях уже не за горами: у Раді зробили перший крок

В Україні на час воєнного стану ввели нульове розмитнення авто, яке було придбано за кордоном. Однак незабаром його можуть скасувати.

Таке положення прописано у Законопроекті 7311 від 24.04.2022 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків та зборів у період військового, надзвичайного стану", який розробив комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики під головуванням Данила Гетьманцева.

Законопроект пропонує виключити з Митного кодексу України статтю 9-11 Прикінцевих положень щодо безмитного ввезення транспортних засобів, що унеможливить "нульове розмитнення". Також у ньому містяться зміни у сфері обігу спиртів та бензинів.

Таким чином, після того, як цей законопроект буде підтриманий народними депутатами, підписаний президентом і опублікований в офіційному пресі, "нульове розмитнення" припиниться. При ввезенні автомобілів знову потрібно буде сплачувати ввізне мито, акцизний податок та ПДВ.

Як повідомляв "Апостроф", з 25 квітня легкові автомобілі, які ввозяться для особистих потреб, оформляються лише на таких пунктах пропуску через кордон України: Польща - "Угринів", "Грушів", "Смільник", "Устилуг"; Угорщина - "Дзвінкове", "Косіне"; Словаччина - "Малий Березний".