RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Люди стоять у черзі по три доби: через масове ввезення "євроблях" на кордоні з Польщею справжній хаос, відео

На кордоні з Польщею, де раніше скоротили кількість КПП, які оформлюють автомобілі, що ввозяться в країну для особистих потреб, українська митна служба затримує пропуск “євроблях”. Створилися величезні черги.

Про це повідомила киянка Світлана Міненко у Facebook.

"Зараз перебуваю на пункті пропуску "Грушів" з боку Польщі, вже три доби не можу перетнути кордон на автомобілі", - пише вона.

За її словами, митники оформляють максимум 3 автомобілі протягом години, а черга розтягнулася на 10 км.

“Люди, які стоять у черзі, страждають без сну, без їжі, води, туалетів. Усі звернення зі скаргами на урядову лінію та до керівництва Львівської митної служби з вимогою прискорення роботи митників ні до чого не привели”, – йдеться у повідомленні.

Міненко зазначила, що з 8.00 до 11.20 черга не просунулась навіть на метр.

Як повідомив кореспондент “Апострофа”, схожа ситуація з боку Польщі на автопереході “Дорогуськ – Ягодин”. Люди, що повертаються додому, змушені чекати по 15-20 годин, стоячи в одній черзі з авто на розмитнення. Вся митниця на українській стороні мало не заблокована цими автомобілями. Черга рухається дуже повільно.

Раніше стало відомо, що "нульове" розмитнення можуть скасувати, але не для всіх. Виняток буде зроблено для авто, які завозяться в Україну для потреб армії або територіальної оборони.