RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Нульове розмитнення скасують, але не для всіх: хто зможе розмитнити "євробляху" безкоштовно

В Україні з 6 квітня набув чинності закон про "нульове розмитнення", який звільняє авто на єврономерах при реєстрації від ПДВ, мит та акцизу, але незабаром його можуть скасувати. Виняток буде зроблено для авто, які завозяться в Україну для потреб армії або територіальної оборони.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

За його словами, зареєстрований у парламенті законопроект щодо відновлення сплати мит на ввезення автомобілів не стосується транспортних засобів, які ввозять до країни волонтери для армії та Сил територіальної оборони.

"Йдеться не про ті автомобілі, які ввозяться волонтерами. Ті автомобілі, які ввозяться волонтерами для потреб Збройних сил чи територіальної оборони, ввозяться без мита, як гуманітарна допомога, жодним чином цю ситуацію не планується змінювати. Як ці автомобілі, так і гуманітарна допомога, будуть проходити через митницю без сплати будь-яких податків та за прискореною процедурою", - запевнив Гетьманцев.

Він наголосив, що деякі громадяни користуються "нульовим розмитненням" для збагачення.

Як писав "Апостроф", раніше Гетьманцев повідомив, що з 9 по 20 квітня в Україну на умовах пільгового розмитнення було завезено близько 10 тисяч автомобілів.