RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Євросоюз повертає важливе правило для українських водіїв: що зміниться

Українським громадянам, які виїжджають до країн Європейського Союзу на власному авто, необхідно мати при собі поліс "Зелена картка".

Про це попередає прес-служба Національного банку України.

Зокрема, 28 квітня НБУ отримав від іноземних партнерів інформацію про те, що поліс "Зелена картка" вимагатиметься під час перетину кордону з Польщею. У регуляторі зазначають, що подібна практика, очевидно, поширюватиметься і на кордонах з іншими країнами.

На сьогоднішній день українці, які виїжджають з країни на власному авто, можуть оформити у страховиків поліс "Зелена картка" зі знижкою у 50%.

"Вартість полісу залежить від типу транспортного засобу, країни відвідування та терміну дії договору страхування. Поліси видаються на мінімальний строк – 15 днів, максимальний – не перевищує 1 рік. Ціна на страховий поліс "Зелена картка" визначена МТСБУ і є однаковою для всіх страховиків. Вартість полісу "Зелена картка" в Україні є нижчою, ніж у більшості країн", - йдеться у повідомленні НБУ.

Окрім цього, як зазначають у регуляторі, через діючий воєнний стан в Україні спрощено процедуру оформлення страхування. Відтепер було запроваджено онлайн-реєстрацію необхідних документів через генерування відповідних pdf-файлів.

Через те, що "Зелену картку" визнають західні держави, українцям не треба роздруковувати поліси, а на кордоні їх можна показати у будь-якому гаджеті.

Раніше ми розповідали, як треба оформлювати автоцивілку під час воєнного стану.