RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Немає лімітів та стабільні ціни: українці масово переходять на автогаз

У травні роздрібні продажі автогазу на деяких українських мережах АЗС збільшилися на 70-80% у порівнянні з кінцем минулого місяця. Це стало результатом браку бензину та підвищеного попиту на пальне.

Про це повідомляє enkorr із посиланням на учасників ринку.

Зазначається, що ажіотаж виник через дефіцит палива. Клієнти заправок позбавлені вибору їх заправляють тим, що є, кажуть на одній з автозаправок. А ситуація з наявністю зрідженого газу зараз краща, ніж з дизельним паливом та бензином.

"Збільшенню реалізації автогазу теж сприяє відсутність лімітів для заправки. Його не використовує критична інфраструктура, під яку оператори змушені тримати певні обсяги бензинів та дизельного пального, тим самим зменшуючи їхню реалізацію", - пояснив топменеджер однієї з компаній.

Співрозмовники видання упевнені, що причиною нестачі пального в Україні є державне регулювання цін, тоді як ціни на автогаз формує ринок.

За словами представника мережі АЗС підприємства працюють "з коліс" – поставки потрапляють одразу на заправки. Сьогодні автогаз є лише на 75 станціях з 220 станцій мережі.

"У нас на базі запасу десь на 4-5 днів, якщо він зменшиться до 2-3 днів, ми будемо змушені ввести ліміти на обсяг заправки", заявив представник іншого оператора.

Як повідомляв "Апостроф", перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що найближчими днями в Україні вже не буде дефіциту палива, проте ціни на пальне суттєво зміняться.