RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Нульове розмитнення" на ввезення авто: яка зараз процедура та список необхідних документів

Під час дії воєнного стану громадяни мають змогу скористатися "нульовим розмитненням" під час ввезення до країни європейських автівок.

Про це пише видання "Бабель".

"Нульове розмитнення" - які автівки можна ввозити до України

Без мита можна завезти будь-які автівки, окрім тих, які були виготовлені у Росії або Білорусі. Під дію "нульового розмитнення" підпадають легковики, вантажні авто, автобуси.

Однак, як зазначають експерти, українці мають враховувати інші законодавчі обмеження: легкове авто має бути екологічного стандарту не нижче за "Євро-2", а всі інші - не нижче за "Євро-5". На практиці більша частина легковиків від 1996 року випуску відповідає необхідному стандарту, а вантажних - від 2009 року.

"Нульове розмитнення" - хто може ввозити євробляхи та які потрібні документи

Такою послугою можуть скористатися фізичні особи. Пакет документів залежить від країни купівлі, типу купівлі та деяких інших факторів. Однак, як зазначають спеціалісти, обов’язковими є свідоцтво про реєстрацію і договір купівлі-продажу. Також власникам необхідно оформити експортну декларацію в митного брокера на території ЄС та страхування, якщо ви самостійно транспортуєте автівку до України.

"Нульове розмитнення" - процедура ввезення авто до України

Експерти одразу попереджають, що "нульове розмитнення" не передбачає повне скасування процедури митного оформлення. Спочатку власник купує автівку за кордоном та знімає її з обліку. Митну декларацію можна оформити самостійно через "єдине вікно" митниці онлайн, або ж із допомогою митного брокера. Головная умова - сформувати документ необхідно зробити до перетину кордону, у якому треба зазначити пункт пропуску, через який ви будете завозити автомобіль.

Після перетину кордону необхідно прибути на внутрішній митний термінал, який також обирається наперед, коли відбувається оформлення попередньої декларації. Також треба пройти сертифікацію та отримати сертифікат відповідності транспортного засобу, після чого автівку оглядає експерт, а ви сплачуєте збір до ПФУ та оформлюєте автомобіль на облік у сервісному центрі МВС.

Митних платежів немає, але власники мають враховувати вартість супутніх послуг - витрати на доставку, сертифікацію та внесок до Пенсійного фонду у розмірі 3-5% від вартості транспортного засобу.

Раніше ми розповідали, з якими проблемами українці зіштовхнулися під час ввезення євроблях.