RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Пригнати можна, поставити на облік – ні: українці зіштовхнулися із серйозною проблемою при ввезенні "євроблях"

Власники авто на іноземній реєстрації в останній місяць масово скаржаться на проблеми із постановкою "євроблях" на облік в Україні. Це пов'язано з самими завезеними машинами, в яких фіксують перебиті та переварені номери двигунів та кузовів.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС у Facebook.

Українські сервісні центри МВС не можуть зареєструвати безліч машин з Європи, які мають подібні дефекти, тому власники таких машин втрачають як авто, так і гроші, які були витрачені на покупку авто. "Євробляхи" з дефектами везуть до відділків поліції, де з'ясовують обставини справи.

Так, власниця однієї з таких машин звернулася до Броварського сервісного центру МВС для первинної реєстрації. Volkswagen Passat 1999 випуску, але експерти виявили, що ідентифікаційні знаки номера кузова не відповідають вимогам заводу-виробника для маркування таких авто.

"Також встановлено, що номер кузова цього VOLKSWAGEN був видалений кустарним способом і нанесені інші підроблені номери", - йдеться в повідомленні.

У СЦ МВС рекомендують водіям бути уважними при купівлі за кордоном.

"Ще раз закликаємо: будьте обережні при покупці авто, а його реєстрацію залиште спеціалістам - сервісним центрам МВС", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/hsc.gov.ua

Раніше ми писали, що в Україні з 6 квітня набув чинності закон про "нульове розмитнення", який звільняє авто на єврономерах при реєстрації від ПДВ, мит та акцизу, але незабаром його можуть скасувати. Виняток буде зроблено для авто, які завозяться в Україну для потреб армії або територіальної оборони.

Нагадаємо, українці у квітні завезли до країни майже 40 тисяч автомобілів.