RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Нульове" розмитнення авто: кому можуть зберегти пільги

Відтепер послуга безкоштовного розмитнення автомобілів під час військового стану буде доступна не всім – 7 червня Верховна Рада зареєструвала законопроект, який пропонує залишити пільги лише для учасників бойових дій.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Наголошується, що нардепи пропонують виключити з Податкового кодексу пункти про ввезення в Україну товарів та автомобілів без сплати мит та ПДВ, а виняток становлять учасники бойових дій. Вони зможуть розмитнити легкові машини, мотоцикли, причепи та напівпричепи, а також транспортні засоби для перевезення вантажів за пільговими умовами.

"Відповідні положення необхідні з огляду на те, що дані особи за участю в бойових діях не мають можливості скористатися пільговим імпортом авто, що суперечить, одному з основних принципів податкового законодавства України – рівності платників перед законом", – йдеться в пояснювальній записці.

За словами першого заступника голови комітету Ради з податкової політики Ярослава Железняка, крім вищезазначеного законопроекту, у парламенті готують ще, як мінімум два альтернативні до урядового законопроекти.

"І якщо за ставками на інші імпортні товари суперечки практично немає, то саме різниця в законопроектах криється у питанні розмитнення авто", - повідомив Железняк.

Він додав, що для швидкого ухвалення закону про відміну пільгового імпорту необхідна підтримка більшості нардепів. Профільний комітет розгляне це питання у четвер, 9 червня.

Раніше ми писали, які автомобілі найчастіше ввозили українці за умовами "нульової розмитнення".