RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Дефіцит пального в Україні: у Кабміні пояснили, коли вирішать проблему

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що проблему дефіциту пального в країні вирішать до цієї осені, коли Київ підпише контракти з іноземними постачальниками на більш довгостроковий період.

Про це він повідомив в інтерв'ю Financial Times, передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook.

"Ситуація стабілізується до осені, коли Київ підпише більш довгострокові контракти з іноземними постачальниками", - заявив глава Мінінфраструктури.

За словами Кубракова, вирішення цього питання, у першу чергу, залежить від поставок вантажівками та потягами через кордони. Наразі увесь український імпорт пального - з країн-членів Європейського Союзу. Він зазначив, що якщо раніше Україна використовувала тільки найближчі країни та порти у Польщі та Румунії, то на сьогоднішній день країна імпортує з Бельгії та Нідерландів.

Раніше ми писали, де і як в Україні купити талони на пальне.

Нагадаємо, водіям BlaBlaCar дозволили купувати бензин та дизельне паливо на заправках ОККО до 30 літрів за раз – це робиться для підвищення ефективності перевезень цього сервісу в умовах воєнного часу.

Також читайте у матеріалі "Апострофа": Паливна криза: чи зможе держава знизити ціни на пальне