RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Осінь близько: п'ять порад водіям, як підготувати авто та на що звернути особливу увагу

Літо пролетіло непомітно, тому автомобілістам настав час задуматися про свій комфорт та безпеку. Зробити це можна, наслідуючи п'ять порад.

Про це повідомляють Аvtoblog.

Кузов та ЛКП

Потрібно дуже добре оглянути кузов автомобіля та лакофарбове покриття залізного коня. Якщо після літа там помічені механічні пошкодження та відколи фарби, потрібно позбутися їх. Можна використовувати підручні засоби: зафарбувати "олівцем" у колір автомобіля або локально фарбою за тоном. Проблема в тому, що восени ситуація може посилитись, тоді витратити доведеться набагато більше грошей.

Вологість у салоні

Ще один важливий момент – вологість у салоні автомобіля. Щоб зменшити її в період дощів, снігу та вогкості, потрібно замість тканинних килимків купити гумові або силіконові. Вони допоможуть утримати вологу в салоні. Якщо ж зараз немає можливості це зробити, потрібно хоча б ретельно стежити, щоб килимки були сухими. Перевірте також, чи добре гріє грубка, тому що влітку радіатор міг завозитися або забитися.

Шини та диски

Добре простежте за своїми колесами. Вже скоро прийде час сезонного перевзуття, але до цього необхідно проконтролювати тиск у шинах, оскільки добовий перепад температур восени сягає 17-20 градусів. При цьому тиск у шинах може знизитись і без великої проблеми.

Щітки та "двірники"

Перед тим як прийде осінь, водіям потрібно простежити, як працюють щітки "двірників". Вони не повинні залишати на склі перепустки, не повинні смикатися під час роботи. В іншому випадку, на вас чекає їх швидка смерть. Крім того, щоб вода швидше сходила зі скла, експерти рекомендують обробити їх складом "Антидощ".

Акумулятор та фари

Перед тим, як почнуться осінні дні, автомобілістам також радять подивитися під капот. Потрібно хоча б візуально перевірити високовольтні дроти на предмет ущільнень, тріщин або руйнувань оболонки. Крім того, потрібно подивитися на фари. Їх запотівання і замерзання концентрату, що накопичився, в майбутньому призведе до окислення контактів, виходу з ладу ламп. Більше того, можуть руйнуватися відбивачі оптики. Найчастіше причина запітніння фар та ліхтарів – негерметичність корпусів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на час дії військового стану в Україні реєстрація ввезеного чи купленого автомобіля не є обов'язковою. Її можна здійснити протягом 90 днів після скасування військового стану.