RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Осінь близько: п'ять порад водіям, як підготувати авто та на що звернути особливу увагу

Окрім основних заборон автомобілістам напередодні холодів, їм також необхідно звернути увагу на стан автомобіля перед осінньою порою року.

На що звернути особливу увагу йдеться в Автоблозі.

Кузов та ЛКП

Необхідно ретельно оглянути кузов та лакофарбове покриття автомобіля та у разі виявлення механічних пошкоджень їх необхідно усунути хоча б підручними засобами. Адже в умовах високої вологості та температурних перепадів іржа утворюється досить швидко. Крім того, чудовим рішенням буде покрити автомобіль твердим воском.

Вологість у салоні

На осінній та зимовий період необхідно звертати особливу увагу на вологість у салоні. Для зменшення вологи та збереження сухим заводського ковроліну, тканинні килимки рекомендується замінити гумовими чи силіконовими, вони добре тримають вологу. Також необхідно перевірити працездатність електропідігріву зовнішніх дзеркал та заднього скла, без яких доведеться непросто в дощові та просто сирі осінні дні.

Шини та диски

Колеса є чи не головним елементом в автомобілі і, щоб уникнути проблем, потрібно періодично контролювати тиск у шинах. Восени добовий перепад температур досягає 17-20 градусів, при цьому тиск у шинах може знижуватись і без серйозної проблеми.

Щітки та механізм "двірників"

Перед настанням холодів не зайвим буде перевірити роботу щіток "двірників". Якщо чути неприємний звук, залишаються проміжки і смикаються під час роботи, "двірники" необхідно змастити та обробити складом "Антидощ".

Акумулятор та фари

Також необхідно глянути під капот. Слід хоча б візуально перевірити високовольтні дроти на предмет ущільнень, тріщин, оболонки, що зруйнувалася. Також не зайвим буде звернути увагу на акумулятор авто і, при необхідності, дозарядити. Запітніння фар і замерзання концентрату, що накопичився, може призвести до окислення контактів та виходу з ладу ламп. Зазвичай причиною запітніння фар та ліхтарів стає негерметичність їх корпусів.

Раніше ми писали, як правильно їздити автомобілем восени.