RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Транспортний безвіз" у Європі: що він дає українцям

Українці, які виїхали на власних машинах за кордон через російське вторгнення, могли зіткнутися з проблемою – коротким строком дії національних прав водія на території більшості країн Євросоюзу. Ухвалення транспортного безвізу позбавило біженців додаткових складнощів.

Про це пише “Європейська правда”.

Згідно з Віденською конвенцією дорожнього руху, українські посвідчення водія в багатьох європейських країнах діяли лише пів року з дати виїзду.

Незабаром це могло стати проблемою для багатьох наших громадян, своєчасним рішенням якої стало надання Україні транспортного безвізу – тимчасове скасування необхідності отримання українськими перевізниками дозволів для в'їзду до ЄС.

Серед іншого підписана угода стосувалася визнання національних водійських документів.

На момент надання транспортного безвізу минуло майже шість місяців із початку повномасштабної війни. Якби не ця угода, багатьом українцям довелося б складати іспити у місцевій автошколі, щоб здобути нові права.

Таким чином, транспортний безвіз звільнив біженців від додаткових витрат, ще одного стресу і збільшив їх шанси на працевлаштування в країні перебування.

Раніше ми писали, що Україна та Європейський Союз підписали угоду про вантажні перевезення – вона також відома як "транспортний безвіз".