RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Bentley представила найпотужнішу модель компанії: як виглядає розкішне купе

Британський виробник і продавець розкішних автомобілів Bentley представив найпотужніший автомобіль у своїй історії – купе Bentley Mulliner Batur. Хоча компанія випускає все більше електромобілів, вона все ж таки повністю не відмовляється від двигуна внутрішнього згоряння.

Про це розповідає Carscoops.

Bentley Mulliner Batur оснащений модернізованою версією 6,0-літрового двигуна W12 із подвійним турбонаддувом. Інженери оснастили його новим повітрозабірником, модернізованими турбокомпресорами, потужними проміжними охолоджувачами та численними перекалібруванням.

Завдяки всім цим змінам двигун розвиває потужність понад 730 л. з крутним моментом 1000 Нм. Він з'єднаний з восьмиступінчастою коробкою з подвійним зчепленням. Модель також оснащена системою керування чотирма колесами, векторизацією моменту, що крутить, і електронним диференціалом підвищеного тертя.

Загалом планується випустити 18 одиниць Bentley Mulliner Batur, базова ціна – 1,95 мільйонів доларів США. Майбутні власники зможуть вибирати колір та оздоблення практично кожної поверхні Batur.

Інтер'єр можна індивідуалізувати, а клієнти можуть замовити все, від композитного шпону з натурального волокна до традиційнішої дерев'яної обробки. Деякі елементи керування доступні з 18-каратного золота, надрукованого на 3D-принтері.

Після того, як клієнти створять свій ідеальний автомобіль, Mulliner збиратиме його вручну протягом декількох місяців. Якщо все піде за планом, перші поставки мають відбутися у середині 2023 року.

Як розповідав "Апостроф", раніше французька автомобілебудівна компанія Bugatti представила останній суперкар на бензиновому двигуні - йдеться про Bugatti W16 Mistral.