RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ні машини, ні грошей: українців почали "розводити" на схемі із пригоном авто з Європи

В Україні викрили чергову шахрайську схему, пов'язану із пригоном авто з Європи – ділки беруть на себе відповідальність привезти авто в Україну, а потім зникають.

Про це повідомляє auto.bigmir.

Так, через повномасштабне російське вторгнення виїжджати за межі країни військовозобов'язаним чоловікам заборонено, проте попит на купівлю автомобілів з Європи є. Тому нерідко майбутні власники купують машини з-за кордону через посередників. Але інколи на цьому наживаються аферисти.

Як повідомили в поліції Тернопільської області за минулі вихідні зареєстровано як мінімум два такі випадки.

Продавець пообіцяв двом жителям Тернопільської області викупити на аукціоні в США дорогі іномарки, після чого людина брала на себе зобов'язання доставити автомобілі в Україну. Трьома платежами продавцю перевели 20 600 доларів, після чого чоловік зник і перестав відповідати на дзвінки та повідомлення.

Другий постраждалий знайшов на сайті оголошення з продажу авто, набагато дешевші від ринкової ціни. Продавець розповів гарну історію, що він зараз перебуває на кордоні і незабаром прибуде в Україну (цим пояснювалася низька ціна). Продавець навіть скинув свою точну геолокацію та надіслав копію свого паспорта, але попросив переказати гроші для митного оформлення.

Отримавши передоплату "на митні послуги", продавець перестав виходити на зв'язок. За фактом цих двох інцидентів слідчі порушили кримінальні справи за ст. 190 КК України (Шахрайство). Наразі тривають слідчі дії.

Раніше "Апостроф" писав про те, що недобросовісні працівники АЗС можуть наживатися на своїх клієнтах.