RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Автофіксація порушень повертається: МВС активує послуги, закриті через війну з Росією

Тимчасово неактивні через повномасштабну війну сервіси Міністерства внутрішніх справ України повертаються, а також впроваджуються нові, зокрема, скасування призначеного належного користувача онлайн.

Про це повідомили в пресслужбі МВС.

В Україні відновили роботу системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху та повернули послугу призначення належного користувача в електронному кабінеті водія.

Варто зауважити, що належний користувач - це фізособа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить. Призначити належного користувача може власник авто і водій в е-кабінеті водія.

Крім того, працівники ГСЦ МВС разом з Державною IT-компанії ДП Інфотех створили додаткову функцію: скасування призначеного належного користувача онлайн.

"Це важливо, адже, якщо за кермом водій, якому не належить авто, порушив правила дорожнього руху, нести відповідальність за скоєне повинен він, а не власник транспортного засобу. Тому можливість призначати належного користувача стане в нагоді саме в таких ситуаціях", - пояснили в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні спростили реєстрацію авто. Тепер провести процедуру можна онлайн.