RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Штрафи з камер автофіксації порушень ПДР виписуватимуть по-новому: що зміниться

В Україні відновлюють роботу сервіси МВС. На дороги повернулися камери автофіксації порушень правил дорожнього руху та запрацював електронний кабінет водія, у якому можна призначити й скасувати належного користувача онлайн.

Про те, хто тепер отримуватиме штрафи за порушення ПДР, розповіли GSMinfo.

Зараз перевірити штрафи можна в застосунку "Дія" або в кабінеті водія на сайті МВС. До того ж незабаром там з'явиться нова послуга із призначенням і скасуванням належного користувача онлайн, яка дозволить власнику авто не сплачувати штрафи за порушення ПДР, зроблені іншим водієм.

Читайте також: За порушення ПДР відповість водій, а не власник авто: як оформити послугу "Належний користувач"

Як працює послуга "належний користувач"

Власник автомобіля за допомогою електронного кабінету водія призначає належного користувача - людину, яка користується їхньою машиною. І саме цій людині будуть приходити всі штрафи за порушення ПДР, а не власнику.

"Це важливо, адже, якщо за кермом водій, якому не належить авто, порушив правила дорожнього руху, нести відповідальність за скоєне повинен він, а не власник транспортного засобу. Тому можливість призначати належного користувача стане в нагоді саме в таких ситуаціях", – пояснили в пресслужбі МВС.

Алгоритм налаштування послуги належного користувача у відеоінструкції нижче:

Раніше "Апостроф" повідомляв, які нові функції для власників авто з'явилися в "Дії".