RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Митниця штрафує водіїв "євроблях" під час війни: як поводитися

Державна митна служба України, незважаючи на офіційні обіцянки, і надалі під час війни вручає власникам автомобілів на іноземній реєстрації протоколи про штрафи.

Про це повідомляє "Дорожній контроль".

Йдеться про штрафи у 170 000 гривень або навіть про конфіскацію транспорту, якими карають за невчасне вивезення "євроблях". Справа в тому, що через війну, розв'язану Російською Федерацією, багато автовласників не встигли своєчасно вивезти їх за межі митної території нашої країни.

Читайте також: Їздиш на "євробляху" - залишишся без прав: в Україні почали жорстко карати за нерозмитнені авто

У митниці обіцяли не штрафувати власників "євроблях", але експерти радили дуже обережно ставитись до цього та не розслаблятися.

Так, для продовження або зупинення терміну перебування транспорту в нашій країні потрібна письмова згода митного органу, через який було ввезено автомобіль. Це рішення власник може отримати після відповідної заяви, в якій наведено причини.

"Лише це рішення відповідно до закону є підставою для продовження/зупинення терміну перебування авто в Україні внаслідок непереборної сили. А будь-які інформаційні повідомлення Державної митної служби на інтернет-ресурсах не завжди враховуються", – розповіли експерти.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, яке авто можна купити в Україні до 4 тисяч доларів.