RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На водіїв чекають нові штрафи: за що доведеться заплатити гроші

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає посилення штрафів за порушення порядку встановлення та використання автомобільних номерів. Відповідну ініціативу підтримали 274 народних депутати.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на законопроєкт №7365 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів".

Читайте також: Митниця штрафує водіїв "євроблях" під час війни: як поводитися

Зокрема, водій карається штрафом у розмірі 850 гривень за:

  • управління автомобілем без номерів;
  • управління автомобілем з номером, що не належить йому;
  • використання номерного знаку, який не відповідає встановленим нормам. Тобто він перевернутий, закритий, брудний, непідсвічений, з нанесенням стороннього покриття або застосуванням сторонніх матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію;
  • управління авто із забрудненим номерним знаком, якщо така забрудненість не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів;
  • вчинення інших дій спрямованих на умисне приховування номерного знаку.

Також запроваджується відповідальність за протиправне використання спецномерів ЗСУ, Нацполіції, Держприкордонслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації або Нацполіції України.

У цьому випадку – штраф 1 700 гривень. Якщо повторно порушити ці норми, то штраф зростає до 3 400 гривень, а водія можуть позбавити прав на 3-6 місяців.

Раніше ми писали, що в Україні за приховування автомобільних номерів штрафують перевізників на велику суму грошей.