RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як раніше вже не буде: українських водіїв просять забути про доступний бензин

Повномасштабна війна з російськими окупантами вплинула на всі сфери життя українців, не став винятком і ринок пального. Паливо різко підскочило в ціні, але потім стабілізувалося, проте очікувати довоєнних цін не доводиться.

Про це пише Рrogroshi.

Експерт з енергетичних питань та ринку палива Геннадій Рябцев упевнений, що ціни на пальне в Україні однозначно не повернуться до довоєнного рівня. Серед іншого, це пов'язано з тим, що прогнозований рівень інфляції в Україні до кінця року – на рівні 30%.

Таким чином, сподіватися на зниження цін на пальне не доводиться. На даний момент вони відносно стабільні, тому що два основні фактори – попит та курс долара перебувають у відносно спокійному стані.

Читайте також: Не поспішайте заливати повний бак: автомобілістам розповіли про "дорогу" помилку

У той же час головний ціноутворюючий фактор – вартість нафти у світі. У жовтні вона зросла і надалі виключати зростання цін на нафту також не можна. А це також може підвищити ціни на пальне в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні назрівають нові проблеми - європейське дизельне паливо може бути неготовим до українських зимта за низьких температур просто замерзатиме.