RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Водіям на замітку: як перевести годинник в авто на зимовий час

Цьогоріч в Україні годинники на зимовий час переводять у ніч з 29 на 30 жовтня. Ця процедура автоматична для різних гаджетів, наприклад, але деяким автомобілістам варто це зробити вручну.

Про те, як перевести бортовий годинник в автомобілі, розповіли в Auto24.

У сучасних моделях авто бортові годинники переведуть час на годину назад автоматично. Зокрема, це стосується машин, підключених до інтернету через sim-карти, Wi-Fi чи телефон власника.

Читайте також: Названі 10 кращих електрокарів для покупки в 2022/2023 році

Крім того, автомобілі зі штатною навігаційною системою, найімовірніше, самостійно переведуть час, оскільки сигнал GPS містить дані про координати супутника і час на його годиннику.

Однак переважну більшість автомобілів потрібно налаштовувати: аби перевести годинник на годину назад, заходимо в меню медіасистеми або бортового комп'ютера, обираємо налаштування часу й ставимо потрібну годину.

У деяких авто годинники переводяться кнопками. Одна кнопка відповідає за години, а інші - за хвилини. Також є кнопка Set, яку треба натиснути перед налаштуванням годин та хвилин (для цього може знадобитися олівець, зубочистка чи інший гострий предмет, адже ці кнопки ховають від випадкових натискань).

Раніше "Апостроф" писав, як в Україні штрафують власників "євроблях".