RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Слідом за Mazda: Росію продовжують залишати бренди авто

Японський виробник вантажівок та пікапів Isuzu, слідом за автомобільною компанією Mazda, зупиняє роботу з Росією. Концерн презентував план виходу з російського ринку.

Про це передає "НВ", із посиланням на агентство Kyodo.

Читайте також: Доведеться їздити на "Жигулях": найбільші автовиробники пішли з російського ринку

У березні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, японський автоконцерн призупинив своє виробництво в російському Ульяновську у тому числі через логістичні проблеми та обмеження на поставки вантажівок з боку Японії.

Isuzu прогнозує, що збитки від діяльності компанії на території РФ до кінця 2023 року складатимуть мільярди ієн, це мільйони доларів. Водночас перспективи відновлення роботи заводу Isuzu в Ульяновську, який працював з 2012 року, наразі не визначено.

Зазначимо, що минулого року з конвеєра в Ульяновську зійшло 3,7 тисяч вантажівок.

Водночас в Україні Isuzu активно використовується у воєнний час. Зокрема, на вантажівках цього виробника українські рятувальники проводять роботи з розмінування територій Черкаської області, ISUZU D-Max використовуються на службі Нацполіції, з допомогою ISUZU NPS 75 у Києві спеціалізовані бригади проводять реагентні роботи на лініях водопостачання, а Київтеплоенерго отримав автомобілі для ліквідації аварій тепломереж на базі ISUZU.

Раніше ми писали, що російська автомобільна промисловість знову випускатиме старі моделі автомобілів через санкції, введені за вторгнення в Україну.

Нагадаємо, багато автовиробників у РФ призупинили або скоротили обсяги виробництва, зокрема КамАЗ і АвтоВАЗ, через нестачу імпортних деталей.