RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні можуть у кілька разів збільшити штрафи за популярне порушення серед водіїв

В Україні можуть збільшити штраф за їзду без полісу автоцивілки – сума збільшиться до 340-1700 гривень, а у разі ДТП зросте до 8500 грн.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Наголошується, що відповідний законопроект №8192 вже внесений до парламенту групою депутатів – він доповнює Кодекс України про адміністративні порушення новою статтею 126-1 "Порушення вимог законодавства щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Читайте також: Коли бензин не по кишені: як в Україні можуть оштрафувати за встановлення ГБО в авто

Так, згідно з інформацією, через відсутність ОСЦПВ водія можуть оштрафувати на суму від 340 гривень, однак якщо з часу закінчення страховки минуло не більше двох тижнів, то автовласник звільняється від покарання.

Водночас, у разі повторного порушення протягом року (але не раніше ніж через 15 днів після першого порушення) сума стягнення зросте до 850 гривень, а якщо водій так і не вживе заходів втретє – до 1700 гривень.

У разі виявлення відсутності документа під час оформлення ДТП, водієві доведеться заплатити 8500 гривень.

У пояснювальній записці зазначається, що ухвалення закону має стимулювати водіїв вчасно оформлювати страховку, а також посилити матеріальний захист постраждалих під час ДТП.

Раніше ми писали, які найбільші штрафи виписують за порушення правил дорожнього руху.