RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Штраф за ремінь безпеки: хто повинен платити за пасажирів і кому можна не пристібатися

В Україні можуть у кілька разів збільшити штрафи за популярне порушення серед водіїв, а один із найчастіших штрафів у 2022 році – за непристебнутий ремінь безпеки.

"Апостроф" розповідає, скільки доведеться заплатити за це порушення та в яких випадках можна не користуватися ременем безпеки.

Обов'язкове використання ременя безпеки в Україні встановлено як водіям, так і пасажирам, у тому числі на задньому сидінні. Однак є винятки.

У населеному пункті можуть не пристібатися лише водії та пасажири, які мають інвалідність, яка перешкоджає фіксації ременя безпеки й водії та пасажири оперативних та спеціальних ТЗ.

За межами населеного пункту мають бути пристебнуті ременями безпеки всі учасники дорожнього руху.

Читайте також: Водій може навіть не знати: в Україні серйозно карають за популярне порушення правил дорожнього руху

Штраф за порушення правил користування ременем безпеки складає 510 гривень. За порушення правил використання ременя безпеки у разі ДТП він зростає до 2040 – 8500 гривень.

Відповідальність за порушення правил використання ременем безпеки лягає на водія. Якщо в автомобілі чотири ремені безпеки, і всі, включаючи водія не пристебнуті, штраф у 510 гривень множиться на чотири та становить 2040 гривень.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні хочуть збільшити ціни на деякі державні послуги для автомобілістів. Замість фіксованих тарифів пропонується використати прив'язку вартості адмінпослуг до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня поточного року.