RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Що робити, якщо через мороз в авто не відчиняються двері: поради досвідчених водіїв

Українським автомобілістам дали поради, як діяти у випадку, коли через мороз в авто не відчиняються двері.

Про це повідомляє видання Аuto.ria.

Читайте також: Що має бути в авто взимку: топ – 6 предметів для кожного водія

Якщо замерзла у замку вода

Як стверджують фахівці, є кілька причин, з яких дверцята машини можуть бути заблокованими. Найбільш поширена, з якою стикаються водії без центрального замка, які за звичкою користуються ключем для замикання дверей і ті, хто забирає з машини акумулятор - замерзла в лунці замка вода.

Розблокувати її можна кількома способами. Зокрема, можна просто нагріти ключ запальничкою або “закапати” в лунку гальмівної рідини за допомогою шприца. Хоч вона - не найкращий засіб для контакту з кузовним металом, тому краще взяти рідину-вологовідштовхувач. Остання ж може видалити з неї лід, а разом всі залишки мастила.

Тому краще мати при собі спеціальний флакончик з “розморожувачем”, де міститься розчинене мастило. Вона може розтопити лід і витіснити з механізму замка воду, а також змастить металеві поверхні.

Якщо примерз гумовий ущільнювач

Якщо до металу дверей “прихопився” гумовий ущільнювач, то не варто відкривати силоміць, адже він може вилетіти з кріплень чи порватися. У такому випадку можна пролити двері по периметру отвору “розморозкою”, акуратно простукавши дверцята в місцях прилягання ущільнювача, та злегка продавивши для легкої деформації гуми.

Варто перевірити всі двері авто по черзі. Зокрема, там, де користуються не так часто - гумовий ущільнювач може виявитися сухим і непромерзлим. Ще можна залізти через "п'яті" двері, якщо є така можливість.

Щоб ущільнювачі не прихопились - треба обробити їх силіконовим спреєм чи мастилом в аерозольному балончику.

Слід обробляти даним засобом гумові ущільнювачі та зустрічні фіксатори механізму замків після кожної зимової мийки.

Раніше ми писали, як водіям адаптуватися до суворих умов водіння взимку.