RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Як їздити безпечно на авто взимку: поради та заборони

Лише з січня по червень українці привезли з-за кордону 284,8 тисячі легковиків з пробігом й для водіїв-новачків, які напевно будуть серед власників "євроблях", зима стає небезпечним періодом.

"Апостроф" розповідає, як водіям адаптовуватися до суворих умов водіння взимку.

Насамперед, потрібно їздити повільно та акуратно. Навіть якщо водій впевнений у своїх навичках, завжди може зустрітися фанат фільму "Швидкість", який вважає, що правила писані не для нього.

Між смугами руху іноді, коли комунальники ще не встигли почистити дорогу, утворюється колія із засніженої "каші", яку доводиться пробивати на ходу під час переналаштування в іншу смугу. Під час кермування це може загрожувати втратою управління, особливо, коли колесо потрапить на слизьку розмітку.

У занос можна потрапити навіть під час розгону по прямій. На задньо-привідному автомобілі треба скинути газ і плавно повернути кермо в бік заносу. А ось на передньо-привідному треба діяти навпаки, – натиснути на газ.

Для практики, можна потренуватися покататися по снігу. Потрібно знайти майданчик подалі від людських очей та попрактикувати контрольоване ковзання. Свої дії потрібно довести до автоматизму, щоб у небезпечній ситуації руки самі рефлекторно робили потрібні дії.

Чисте авто - це не лише естетика та відсутність штрафів, але й безпека. Тому скло та фари повинні сяяти. Окрім того, аби автівка служила довше, потрібно змивати агресивні хімічні речовини, якими посипають дороги.

Читайте також: Коли треба міняти шини на зимові та у яких випадках виписують штраф

Буває, коли дверцята в машині примерзають, але відкривати їх "дідівським методом", за допомогою окропу, ідея така собі. Гаряча вода зіпсує гумові ущільнювачі, до того ж потрапить у замок. і наступного разу доведеться розморожувати ще і його.

Не варто розморожувати замок популярною "панацеєю" WD-40. Бо разом із вологою та конденсатом спрей видалить з поверхні механізмів дверного замка й мастило, що значно прискорить зношення деталей, які труться у ньому.

Намагайтеся не користуватися взимку ручним гальмом, бо через особливості конструкції у ньому, буває, конденсується волога і, як результат, колодки примерзають. Тоді авто просто не знімається з ручника.

Чим більше у машині заправленого палива, тим більше шансів, що двигун запрацює з першого разу. Адже простор у паливному баці конденсує вологу, що значно ускладнює роботу наносу.

Мабуть, найпопулярніший зимовий міф стосується того, що автівку потрібно прогрівати перед поїздкою декілька хвилин. Але коли двигун працює "вхолосту", то лише даремно витрачається дорогий бензин та більш дорогоцінний час. Якщо авто справне, воно поїде й так.

Нагадаємо, раніше ми писали про 11 найкращих автомобілів для суворих зим.