RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Популярний серед українських водіїв "наворот" для авто може обернутися штрафом

Заміна ламп фар на ксенонові, галогенні чи світлодіодні значно покращують видимість водія, проте можуть створювати аварійні ситуації на дорогах, засліплюючи зустрічних кермувальників - якщо такі лампи не передбачені заводом-виготовлювачем, доведеться заплатити штраф.

Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

Зазначається, що самостійно змінювати тип ламп передбачених заводом виробника не дозволяється, особливо, якщо конструкцією не передбачені лампи іншого типу.

Читайте також: За "банальне" порушення правил дорожнього руху в Україні можуть оштрафувати на 600 тисяч гривень

Окрім цього, заборонено використовувати ксенони без автоматичного коректора кута нахилу фар та пристроїв для очищення фар.

Поліцейські кваліфікують такі дії за однією із двох норм КУпАП:

  • Відповідно до частини 2 статті 122 КУпАП за використання фар з порушенням вимог відповідних стандартів тягне за собою штраф у розмірі 510 грн.;
  • Згідно з частиною 1 статті 121 КУпАП за керування водієм транспортним засобом переобладнаним з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, якщо порушення вчинено вперше, передбачено штраф у розмірі 340 грн. Якщо протягом року поліція зафіксувала порушення повторно, то водій може бути позбавлений права керування від 3-х до 6-ти місяців.

Окрім цього, під час виявлення зазначеного правопорушення, поліція зобов'язана тимчасово затримати автомобіль шляхом блокування до усунення несправностей чи доставлення на штраф-майданчик.

Зазначимо, що паркування і тип ламп, які можна використовувати у фарах вказано на самих фарах.

Раніше ми писали, що в Україні серйозно посилили покарання для водіїв.