RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Жодних банальних щіток і скребків: п'ять речей, які мають бути в кожному автомобілі взимку

Автомобіль потрібно не тільки правильно підготувати до холодів, але і створити в ньому запас речей, які допоможуть пережити "зимові" труднощі.

"Апостроф" розповідає, що має бути в автомобілі взимку.

Автоковдра. Щоб прогріти авто в мороз, потрібно від 5 до 15 хвилин залежно від температури повітря та потужності і типу двигуна. Прискорити процес можна за допомогою спеціального утеплювача двигуна. Автоковдра створює під капотом тепле повітря, яке може зберігатися до чотирьох годин. За рахунок скорочення часу прогріву двигуна також економиться пальне.

Буксирувальний трос. Він допоможе вибратися з будь-якого бруду чи кучугури, що часто трапляється на зимових дорогах. Найстійкіші до морозу та вологи – капронові троси. До того ж вони легкі, надійні та зручні у зберіганні. При виборі троса варто врахувати, що його максимальне навантаження на розрив має бути вдвічі більшим за масу вашого транспортного засобу.

Ланцюги або браслети на колеса. Якщо снігопад застане водія на заміській трасі, машина може загрузти в снігу, а витягти не буде кому. Саме на такий випадок потрібно мати такі "гаджети".

Тепловентилятор. Особливо актуальний у разі великих морозів, коли салонна пічка не справляється з обігрівом. Тепловентелятор, що працює від бортової електромережі та підключається через гніздо прикурювача, врятує положення.

Читайте також: Може створювати додаткову небезпеку: як позбавитися конденсату на вікнах авто

Пускозарядний пристрій. При старому акумуляторі можуть виникнути труднощі, щоб звести машину на морозі. Саме для такого випадку потрібно мати пускозарядний пристрій. Він також допоможе зарядити АКБ. А ще ним можна скористатися для заряджання смартфона чи ноутбука.

Раніше "Апостроф" публікував 20 корисних "зимових" порад для водіїв.