RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Сюрприз" під Новий рік: стало відомо, як зміниться ціни на бензин найближчим часом

Найближчим часом вартість на пальне залишиться незмінною, проте напередодні новорічних свят та через деякий час після, ціна може знизитися – це пов'язано із ймовірним зниженням попиту.

Про це заявив директор групи компаній Prime Дмитро Льоушкін в ефірі Еспресо.

Читайте також: Як раніше вже не буде: українських водіїв просять забути про доступний бензин

"Найближчі два тижні будуть важкими. Ще триває пік споживання пального, тому що зараз йде збір кукурудзи та соняшника, а це теж збільшило навантаження на паливний ринок. Також Європа нас зараз не дуже балує вільними обсягами, бо їх немає через те, що 5 грудня вступило у дію нафтове ембарго. Відповідно, у Європі нема зайвої сировини на перероблення", – прокоментував Льоушкін.

За словами директора групи компаній Prime, планується доставка нафти танкерами з Саудівської Аравії, проте логістика у цьому напрямку поки не відпрацьована, тому європейські нафтопереробні заводи наразі не можуть забезпечити тих самих обсягів, які виробляли до нафтового ембарго.

"Тому два тижні будуть важкими й ціни точно не будуть знижуватися, але з початком свят, можливо, десь за три тижні, коли почнуть знижуватися обсяги споживання, то і ціни можуть зменшитися. Я прогнозую зниження ціни на пальне у січні", – резюмував Льоушкін.

Раніше ми писали, який бензин можна заливати в генератор, а який категорично заборонено.