RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Техогляд не пройдете: що робити, якщо авто видає дивні звуки

Перед проходженням обов'язкового техогляду в 2023 році автовласникам потрібно самостійно оглянути свій транспортний засіб, зокрема, звернути увагу, чи не видає він дивні звуки.

Про те, як перевірити справність автомобіля за звуком, розповіли в "Телеграфі".

Звучання справного двигуна не викликає роздратування й занепокоєння у власника авто, але як тільки звук починає змінюватися, то до нього варто прислухатися.

Читайте також: Позбавите себе "головного болю": як пройти техогляд в Україні з першого разу

Якщо авто стукає, гримить чи обриває звук, то, імовірно, вузол або аргегат механізму працює несправно. Стукання свідчить про утворення люфту через природний знос, а дивний шум - про тертя деталей одна об одну або об щось стороннє.

Для встановлення точних причин і їхнього усунення все ж варто звертатися на СТО. Однак деякі звуки можуть попереджати про настільки серйозні проблеми, що не обійдеться без евакуатора.

Наприклад, дізнатися, що двигун уже сильно зносився, можна за звуком стуку низького тону, який виникає у нижній частині двигуна й посилюється після навантаження.

Водночас ритмічний і дзвінкий металевий звук середнього тону, який з'являється раптово в середній частині блоку циліндрів говорить про проблеми з шатунними підшипниками. Якщо стукіт посилюється після збільшення навантаження й супроводжується аварійним падінням тиску олії, то краще глушіть двигун і викликайте евакуатор, який довезе авто до СТО.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки триває техогляд та що буде, якщо його не пройти.