RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На чому краще перевозити собак: озвучена несподівана відповідь

Експерти з'ясували, що для перевезення собак найбільше підходять електромобілі. Досліджено, що у звичайних автомобілях чотирилапі більше нервують через більший гуркіт та вібрації.

Про це повідомляє Аuto.24tv.

Читайте також: Які електрокари завозять до України та з яких країн: рейтинги моделей

До такого висновку дійшли професор ветеринарної поведінкової медицини в Університеті Лінкольна Деніел Міллз та дослідницький відділ CarGurus.

"Наші результати чітко показують, що собаки, здається, більш розслаблені в електромобілях, особливо якщо дивитися на поведінкові риси, такі як неспокій", - зауважують фахівці.

Для проведення експерименту взяли 20 собак і покатали 10 хвилин на класичному авто та електромобілі. Далі проаналізували їхню поведінку, а також зробили біометричні висновки щодо кожної поїздки.

Так, у електрокарах собаки порушували положення лежачи приблизно на 50% менше, ніж у традиційних авто, що експерти пояснюють звуками та вібрацією від двигуна.

"Під час подорожей на електромобілях біометричні записи цих собак показали, що їхній пульс уповільнився помітно більше, ніж коли вони були в звичайних автомобілях. Це особливо зацікавило нас, враховуючи, що збільшення частоти серцевих скорочень зазвичай асоціюється з заколисуванням", - пояснюють вчені.

Зокрема, у невеликої кількості собак їхній пульс був на 30% повільнішим у електрокарах, ніж у звичайному авто.

Нагадаємо, що в Україні у листопаді 2022 року на автомобільному ринку знизився попит на електрокари.