RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Техогляд, нове розмитнення і не тільки: що чекає на водіїв у 2023 році

У 2023 році власників авто в Україні чекає безліч змін, не тільки технічний огляд.

Про них розповідає портал today.ua.

Читайте також: Вимоги при техогляді авто: які документи потрібні і кому можуть відмовити

Розмитнення-онлайн

У 2023 році в Україні розмитнення авто буде доступне через мобільний додаток порталу "Дія". Розмитнити машину можна тоді буде за 10 хвилин, без участі митниці. Також ця послуга подешевшає наступного року.

Обов'язковий техогляд авто

Обов'язковий технічний огляд для авто також можуть запровадити у 2023 році. Перевіряти більшість категорій машин необхідно через чотири роки після реєстрації, а потім кожні два роки. Нові власники автомобілів також зобов'язані пройти ТО протягом десяти днів після перереєстрації чи аварії у разі пошкодження систем безпеки.

"Фантомні" поліцейські патрулі

"Фантомні" патрулі таємно вимірюють швидкість зустрічних та попутних транспортних засобів. Таке нововведення в Україні мало відбутися минулого року, але перенесли на 2023-й через воєнний стан у країні. Порушення відправляють автоматично до бази системи фіксації порушень ПДР.

Позбавлення прав водія за перевищення швидкості

Депутати Верховної Ради України зареєстрували проект закону, який передбачає позбавлення посвідчення водія від трьох до шести місяців за перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год, а якщо більше 70 км/год, то водій позбавляється прав від пів року до одного року.

Збільшення строків на сплату штрафів за порушення правил дорожнього руху

Також планується збільшення на п'ять днів можливість сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху, які зафіксували камерами автоматичної фіксації. Таким чином, загальна кількість днів, за які це можна зробити, становить 15 днів. Водночас, в Україні можуть запровадити загальні терміни для обов'язкового виконання постанови про штраф.

Водійські права та реєстрація авто сильно подорожчають

У наступному році може в 30 разів подорожчати послуга отримання посвідчень водія, а в чотири рази - реєстрація транспортних засобів. Зокрема, депутати у своєму законопроекті №8193 стверджують, що потрібно збільшити граничну вартість усіх адмінпослуг, прив'язавши до прожиткового мінімуму.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, через що можуть відмовити у проходженні обов'язкового техогляду авто.