RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні внесли зміни до вимог авто: кого стосується

В Україні вирішили відкласти введення обов'язкового техогляду авто до завершення повномасштабної війни, а Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку проведення конкурсів із перевезення пасажирів. До них не допускатимуть учасників, які мають в автопарку автобуси, переобладнані з вантажного транспорту.

Про це повідомив представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Встановлено заборону на участь у конкурсі для автомобільних перевізників, які пропонують для використання на автобусних маршрутах загального користування автобуси, які переобладнані з вантажних транспортних засобів", - написав він.

Мельничук додав, що у планах також поступовий перехід на транспорт, пристосований для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на внутрішньообласних маршрутах та маршрутах у межах однієї територіальної громади.

Читайте також: Ударить по кишені: в Україні подорожчала реєстрація авто

Зазначимо, більшість пасажирських перевезень в областях та між великими містами здійснюється саме вантажними бусами, які переобладнали на пасажирські.

Як розповідав "Апостроф", автомобільні експерти пояснили, як перед покупкою автомобіля перевірити його "репутацію". З'ясувати наявність у транспорту проблем можна за його номерами.