RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Допоможуть у непередбачених ситуаціях: лайфхаки та хитрощі для водіїв

У зимовий період власникам автомобілів іноді зовсім нелегко: то машину засипало снігом, то не вдається відчинити дверцята, або ж вікна постійно запотівають.

"Апостроф" ділиться лайфхаками, як знайти вихід з будь-якої ситуації.

Шкарпетки і двірники

Надягніть шкарпетки на двірники - це захистить їх від зледеніння. Однак не притуляйте двірники до скла, щоб шкарпетки самі не примерзли до лобового скла.

Читайте також: Як зігрітися в авто: якщо воно заглохло: лайфхаки для водіїв

Спирт для скла

Щоб скло не запотівало, його можна обробити спиртом, але не технічним, оскільки його випари токсичні й призводять до отруєння. Мінус такого способу полягає в тому, що дорожній інспектор може неправильно трактувати запах алкоголю в салоні.

Крем для гоління і запотівання скла

Ще один спосіб позбутися запотівання скла - намастити його кремом для гоління, а потім стерти, після чого утвориться непомітна плівочка без слідів розводів.

Балансування коліс

Іноді відсутність нормального балансування коліс спричинене тим, що вода замерзає всередині колеса після миття або їзди по калюжах. Цей варіант можна перевірити самостійно.

Зубна паста й фари

Зубна паста чудово очищує і ваші зуби, і фари автомобіля. Достатньо нанести товстий шар пасти на фари, змити його водою та відполірувати їх. Ефект точно здивує.

Охолодження салону

Боротися із запотіванням скла можна не лише кремом для гоління чи спиртом, а ще й охолодженням салону. Після виходу з машини відкрийте всі дверцята, щоб не було різниці температур ззовні й всередині, тоді й не буде конденсату.

Шкарпетка й наповнювач котячого туалету

Прибрати зайву вологу з салону допоможе шкарпетка, повнена "котячим туалетом". Залишіть таку шкарпетку на ніч, і вже вранці в салоні буде сухо.

Паливо й аркуш паперу

На морозі капніть паливо на аркуш паперу й подивіться, чи з'являться на ньому кристалики льоду. Якщо так сталося, то на цій АЗС не варто більше заправлятися неякісним і розбавленим бензином.

Акумулятор і тепло

Щоб акумулятор не розряджався, його треба вносити в оселю. Це допоможе легко запускати автомобіль навіть у морозну погоду.

Перевантаження авто

Відомо, що кожні 45 кг додаткової ваги збільшують витрату палива авто на 2%, тому якщо ви хочете економити, то слід переглянути багажник і викласти з нього все зайве.

Найкращий антидощ

Звичайний кондиціонер для волосся чудово справляється з утворенням гідрофобного покриття, складаючи конкуренцію професійному антидощу. Для цього необхідно розвести кондиціонер з водою в пропорції 1:2 і нанести його на автомобіль, а через 5 хвилин сполоснути машину водою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що не варто робити з автомобілем узимку. П'ять головних помилок.