RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

МВС спростило процедуру зберігання номерних знаків: що відомо

Починаючи з четверга, 12 січня, в Електронному кабінеті водія можливо сплатити за продовження зберігання номерних знаків без особистого візиту до сервісного центру МВС, де вони знаходяться, оскільки індивідуальний номерний знак для автомобіля втрачати не хочеться.

Про це інформує прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

Зберігання номерних знаків є зручною послугою для тих, хто хоче закріпити свої номерні знаки після продажу авто на інший транспортний засіб.

Читайте також: Увага до номерних знаків авто тепер буде пильнішою: в Україні посилили норму ПДР

Номери можна залишати на зберіганні для подальшого закріплення за своїм новим своїм транспортним засобом або автівкою когось із членів родини.

Раніше оплату за продовження можна було підтвердити лише особисто або через уповноваженого представника, але оскільки багато автовласників, які залишили номерні знаки для зберігання, не мають можливості особисто звернутися до сервісного центру МВС для продовження терміну зберігання, був розроблений сервіс онлайн оплати.

Під час перереєстрації транспортного засобу необхідно повідомити адміністратора сервісного центру МВС про збереження номерного знака за старим власником.

Вартість за одну добу зберігання становить 10,8 грн. Термін зберігання визначає клієнт, який замовляє послугу.

В Електронному кабінеті водія доступний сервіс продовження зберігання. Варто лише авторизуватись, обрати цю послугу серед електронних послуг, визначитись з терміном продовження зберігання та оплатити. Сервісний центр МВС отримує інформації про продовження зберігання номерних знаків автоматично.

Водночас, передача номерних знаків, які перебувають на відповідальному зберіганні, до інших територіальних сервісних центрів МВС не передбачено законодавством.

На час дії воєнного стану в Україні знищення номерних знаків, які перебувають на платному зберіганні, не проводиться. Це означає, що плата за їх зберігання нараховується. Сервісні центри МВС продовжують зберігати такі номерні знаки до моменту звернення власника або до скасування правового режиму воєнного стану.

Наразі майже 40 тисяч номерних знаків перебуває на відповідальному зберіганні у сервісних центрах МВС.

Нагадаємо, що в Україні можуть виписати штраф за приховування номерних знаків на суму майже мільйон гривень.