RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Навіть попри дозвіл від виробника: чому в іномарки не можна заливати А-92

Багато автовиробників іномарок намагаються запевнити покупців, що в ці автомобілі можна заливати бензин А-92 з метою підвищити продажі, однак насправді мотори таких машин зовсім не пристосовані до подібного "раціону".

Про це розповідає "Апостроф".

Іномарки мають технічно складну будову мотору з високим ступенем стиснення, тому вони вимогливі до палива, вони можуть довго не прожити, якщо їх постійно заправляти 92-м бензином.

Читайте також: Обвал цін на ринку бензину, дизеля та автогазу: чи досягнуто межі

Маркетологи автовиробників роблять все, аби покупці повірили в надійність надувних двигунів і разом з цим не вважали, що з такими двигунами їм доведеться купувати дорожчий бензин, тому й почали повторювати як мантру: "Ці іномарки теж можуть заправлятися бензином А-92".

Фахівцям з продажу вдалося досягти свого: надувні двигуни сподобалися покупцям. Тим часом інженери теж не стояли осторонь. Вони створювали турбований агрегат з технологічним запасом, що допускає незначні короткочасні відхилення октанового числа. Потім під це підлаштовують програму керування двигуном, тоді як всі негативні наслідки заправляння низькооктановим бензином іномарок показують себе з часом.

Якщо регулярно й часто використовувати А-92 на іномарці, то це почне в прямому сенсі знищувати мотор. Після кількох років використання автомобіля відчуються всі наслідки, тому не варто розраховувати на обіцянки автовиробників і заливати в іномарки лише якісне паливо, зокрема, А-95.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як економініше витрачати бензин. Корисні поради для водіїв.